Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler basar önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
ve kontrolleri strüktürlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son paye uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıkat ve yangın kapısı nedenli gönül zayiatının olması bu konuya niye ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin yüzı esna, yangın bapları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi diğer yangın himaye özelliklerine sahiptir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel Yangın Çıkış Kapısı şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Umumiyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, buhran anlarında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedili gidişat çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. üste bina içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine mahzur olabilir.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını kararlı kontroller ile denetlemek ve muayene etmek bileğerlidir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 anlayışlevi[bileğiştir
Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın yangın kapısı güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.
Fakat kullanıcı nüshası 50 kişbol geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının korunmuş olması gerekir.
Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını esenlar.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yönlü olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta Yangın Merdiveni Kapısı allıküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.